Dakwerken Ceulemans

Sterk in dakwerk !

Zink- en koperwerken

Voorbeeld van een koperen dakgoot

Bij uw dak is er vrijwel altijd zink en koperwerk nodig.

-Bij het afdichten van de basis van uw schoorsteenmantel.

-Bij dakgoten en afvoerpijpen.

-Hanggoten, bakgoten, of andere fijne dakafwerking in koper en zink.

Alles is volledig afhankelijk van uw type dak en persoonlijke voorkeur.

De dakgoot, een must voor elke woning

Het is een eerder onopvallend onderdeel van een woning, maar toch heeft het een erg belangrijke functie: de dakgoot. Zonder dakgoten zouden alle daken namelijk herleid worden tot heuse watervallen, wat logischerwijze heel wat problemen met zich zou meebrengen. Daarom heeft elk dak, zowel hellend als plat, een bepaalde hellingsgraad waardoor regenwater automatisch naar de dakgoot vloeit. Een dakgoot is dus voornamelijk een functioneel element dat liefst zo onopvallend mogelijk is. Om perfect te passen bij elke type woning zijn dakgoten dan ook verkrijgbaar in tal van materialen, vormen en types. Daarnaast verschillen ze ook allemaal qua prijs, wat het toch de moeite waard maakt om rustig de juiste materialen te kiezen voor je toekomstige dakgoot.

Waarop letten bij het aanschaffen van een dakgoot?

Naast de materiaalkeuze zijn er nog een aantal puntjes waarop je moet letten bij het kiezen van een dakgoot. Zo is het belangrijk dat de afmetingen van de dakgoot goed worden afgestemd op de helling van het dak. Het is immers niet de bedoeling dat bij een fikse regenbui het water zo snel van je dak vloeit dat het gewoon over de dakgoot stroomt. Daarnaast moet je eveneens opletten welke metalen je onderling gaat combineren (namelijk die van je dak, dakgoot en regenwaterafvoerpijp) om corrosie te voorkomen. Een belangrijke troef van de bakgoot is dat deze erg stevig is waardoor je ze perfect kan betreden. Zeker met het oog op de jaarlijkse onderhoudsbeurt kan dit een enorm pluspunt zijn. Wat betreft de prijs van deze dakgoten is de mastgoot het voordeligst, hoewel dit voornamelijk afhankelijk is van het gekozen materiaal.

Onderhoud en schoonmaak.

Voorbeeld van een vuile dakgoot

Een goot is een verzamelplaats voor vogelnesten, bladeren en vuil. Als het water na een fikse regenbui niet snel genoeg de goot verlaat, bekomt u hetzelfde effect als zou er helemaal geen goot of afvoer zijn. Een jaarlijkse schoonmaak is beslist aangewezen. Breng ook een filter aan boven de pijp, zodat er geen opstopping kan ontstaan door bladeren of vuil.