Dakwerken Ceulemans

Sterk in dakwerk !

Dakwerken

Voorbeeld van dakwerk

Soorten dakbedekking.

Vroeger ging men als dakbedekking materialen gebruiken die te vinden waren in de streek. Stro, riet en klei.. Dus veel opties had men niet. Daarentegen de dag vandaag hebben we mogelijkheden in overvloet wat betreft dakbedekking. Dit is zeker en vast een voordeel, maar langs de andere kant bemoeilijkt het ook weer uw keuze.

Zo zijn er diverse dakbedekkingen in talloze kleuren, vormen en materialen, waardoor geen enkel dak er ooit nog hetzelfde hoeft uit te zien. In dit artikeltje vind je alvast wat nuttige info en tips om je te helpen bij je dakbedekking-zoektocht!

In tegenstelling tot vroeger is er nu dus keuze te over wanneer we het hebben over dakbedekking. Zo zijn de alom bekende dakpannen veruit het meest gebruikte materiaal, waarbij je nog eens kan kiezen tussen betonnen dakpannen of kleidakpannen. De leien vervolgens staan net een trapje lager dan de dakpannen. Deze kunst- of natuurleien staan nochtans prachtig voor wie een egale en strakke look verkiest voor z'n dak! Je keuze zal in ieder geval sterk afhangen van je bouwstijl, smaak en uiteraard budget, want de ene dakbedekking is al wat prijziger dan de andere.

Enkele puntjes waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw dakbedekking.

Naast het uitzicht van de dakbedekking zijn er ook nog een paar andere zaken waar je rekening mee moet houden, of tenminste toch als je een dakbedekking wilt die waterdicht is en die na verloop van tijd niet groen ziet door het mos. Zo zal de hellingsgraad van het onder handen te nemen dak een belangrijke rol spelen, want sommige dakbedekkingsmaterialen kunnen enkel gebruikt worden bij een specifieke dakhelling. Volg daarom steeds de raad op van je leverancier want anders kan er wel eens regenwater doorheen de dakbedekking sijpelen. Daarnaast moet je, zeker in schaduw- of bosrijke gebieden, opletten met de mosgevoeligheid van bepaalde dakbedekkingen. Mossen en algen zijn immers geen pretje om op je dak te hebben.